contact vestigingen inloggen

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering wordt ook wel begrafenisverzekering genoemd. Deze verzekering dekt (een deel van) de kosten van een begrafenis of zorgt dat de begrafenis geregeld wordt na het overlijden van een verzekerde.

Wat is er verzekerd?

Er zijn 2 soorten uitvaartverzekeringen: een natura- en een kapitaalverzekering.

Natura-uitvaartverzekering

De natura-uitvaartverzekering bestaat uit een vast pakket. Dat bepaalt u vooraf. Hiermee worden volgauto’s, rouwkaarten en de bijeenkomst vastgelegd. Afhankelijk van het pakket dat u kiest, zijn er bijvoorbeeld meer volgauto’s. Uw wensen bepalen de premie die u betaalt. De verzekeraar neemt alle zorg vervolgens uit handen. Hij schakelt de begrafenisondernemer in en regelt alles rondom de begrafenis of crematie. De verzekering keert geen geld uit.

Kapitaalverzekering

De kapitaalverzekering keert bij overlijden een geldbedrag uit. Hoeveel dat is, bepaalt u zelf als u de verzekering afsluit. Met dat geld kunnen de nabestaanden de begrafenis of crematie betalen. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld terminale zorg of nazorg bij rouwverwerking meeverzekeren.

Wat kost een uitvaart?

Voor wie en waarom?

Iedereen kan een uitvaartverzekering afsluiten. Eventueel kunt u dat ook voor uw partner doen. Vaak zijn ook kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Goed om te weten

  • U betaalt de premie periodiek, bijvoorbeeld jaarlijks. Maar u kunt ook kiezen voor een eenmalige koopsomstorting. Meestal volgt de verzekering ongeveer de inflatie door de premie jaarlijks wat te verhogen.
  • Een begrafenis of crematie is vaak veel duurder dan mensen denken. Googelt u eens op begrafeniskosten, dan krijgt u een idee van de kosten. En let op: de kosten verschillen per gemeente.

Bekijk de verzekeringskaarten voor productspecifieke informatie en laat u door ons adviseren!

Wilt u weten of dit product geschikt is voor u? Bekijk dan hier de doelgroepomschrijving.

© Thoma Groep 2024